17 Eylül 2014 Çarşamba

Portakal Yağının cilde yüze ve saça faydaları nelerdir

C vitamini en yüksek olan meyveler arasında portakal bulunur. Portakal yağı da bu ağaçta bulunan çiçekler ve yeterli olgunluğa ulaşmış portakalların kabukları alınarak elde edilir. Portakal yağının en bilinen özelliği selülitler üzerinde oldukça işe yaramasıdır.
Portakal Yağının Faydaları Nelerdir?

– Romatizma ağrısı olan bölgelerinize portakal yağı sürerseniz tedavi eden özelliği vardır.

– Portakal yağı sindirim sisteminin hareketlendirerek mideyi rahatlatır.

– Ateş yükseldiği durumlarda ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır.

– Vücutta yanmalar meydana geldiyse veya oluşan yaralarda iyileştirici özelliği bulunmaktadır.

– Cildi güzelleştirme etkisi vardır. Selülitlere karşı oldukça etkili bir yöntem olduğu bilinir. Cilde ve vücuda uygulandığında etkili bir şekilde sıkılaştırma işlemi yapar.

– Akne ve sivilcelere karşı oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Temiz bir yüze uygulanırsa akne ve sivilce çıkma ihtimalini oldukça düşürür. Eğer akneli ve sivilceli bir cilde uygulanır ise de kısa sürede kurutarak bu sorunlardan kurtarır.

– Vücuda sürmek dışında kullanıldığı zaman metabolizma hızlandırması sonucu kilo verdirme özelliğine sahiptir. Felç, kansızlık, şeker hastalığı, soğuk algınlığı, sinir hastalığı ve şeker hastalıklarına da şifa olmaktadır.

– Cilt temizlemelerinden sonra tonik olarak da kullanılabilmektedir.

– Eğer masaj dışında dâhilen kullanılmak isteniyorsa yarım fincan suya 2 3 damla ilave ederek günde 2 3 defa kullanılması da mümkündür.

– Güçlü bir C vitamini olan portakal, yağında C vitamini haricinde P,B ve E vitaminlerini de barındırmaktadır. Bakır, potasyum, magnezyum, fosfor, çinko, protein ve demir açısından da oldukça zengindir.
Portakal Yağının Kullanım Alanları

Epidermisi pürüzsüzleştirdiği için bu alanda kullanılır. Sabit yağlarla karışımı elde edilerek selülit için bir masaj yağı elde edilir. Portakal yağının içerisinde limonin adlı bir madde bulunmaktadır. Bu madde hücre yenilenmesini hızlandırır ve hücreye can verir. Bu özelliğinden dolayı cilt sorunlarında kullanılır.





Portakal Yağının cilde yüze ve saça faydaları nelerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder