20 Haziran 2013 Perşembe

Suda Doğum Faydaları - Fiyatı - Video - Hangi Hastanede Yapılır

Suda doğum: Suyun 37 derecede Dezenfekte edilmesiyle yapılır.


Suda doğum için bazı şartların oluşması gerekir. Bu konuda öncelik düşük riski taşıyan gebelere ve doğumdan korkan gebelere verilmelidir.


Doğum sancısı az olduğu için rahat bir doğum yapabilirler.


Suda doğum yapılmaması gereken durumlarda vardır.Bunlar; Kalp, şeker, tansiyon, astım hastalıkları olan ve aşırı kiloya sahip kadınlar suda doğum yapamamaktadır ayrıca AIDS, HEPATİT gibi virüsleri taşıyan, Genital Enfeksiyon geçirmiş ya da geçirmekte olan gebelere bu doğum türü önerilmez. Bebek tarafından da uygun olmayan durumlar olabilir


mesela; Bebeğin 4 kilodan fazla olması, annenin çoğul gebe olması, suyunun erken gelmesi bebek faktörleri için sayılabilir. Suda doğum işlemi ile doğum süresi 60 dakika azalır.


Bilinen ilk suda doğum, 1803 yılında Fransa’da, doğumu çok uzun süren bir kadının doğumunu kolaylaştırmak amacıyla sıcak su dolu bir küvete girmesiyle gerçekleşmiş.


Sıcak su içinde yatarak doğum sancılarını azaltmak, onlarca yıldır uygulanan bir klinik uygulamaydı. Fakat, bu çok kısa süreler için ve doğumun erken evrelerinde yapılmaktaydı.


Daha sonraları 1970′lerde Rusya ve Fransa’da başlayan suda doğumun gerçekleşmesi akımı 1980 ve 1990′larda İngiltere, Kanada ve diğer Avrupa ülkelerinde yaygınlaştı.


1983 yılında ünlü İngiliz tıp dergisi Lancet’de yayınlanan bir makale, konunun İngiltere ve kıta Avrupa’sında birden popüler olmasına yol açtı.


İngiltere’de kadın hastalıkları ve doğum biliminin en üst kuruluşu olan Royal College of Obstetricians and Gynecologists (RCOG) 1990, 1994 ve en son olarak 2001 yıllarında bu konuyla ilgili görüşlerini tıp dünyasına açıkladı.



Suda Doğum Faydaları - Fiyatı - Video - Hangi Hastanede Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder