1 Haziran 2013 Cumartesi

Bebeklerde Çocuklarda Bahar Nezlesi Tedavisi

Bahar nezlesi diğer adıyla ‘’alerjik nezle’’ denilen bu hastalık süt çocuğu ve çocuklarda sık görülür. Özellikle bahar aylarında polen oluşumuna karşı alerjik belirtilerle ortaya çıkar. Yılın belli zamanlarında ortaya çıkabilir mevsimsel alerjik nezle de denir.


Dolu bir burun, şeffaf burun akıntısı, burunda ve gözlerde kaşıntı, aksırık nöbetleri ve boğazda kaşıntı belirtileriyle ortaya çıkar. Daha çok polen ve ot gibi ev dışı etkenlerle ortaya çıktığı için yılın tamamında görülen alerjik nezle ile karıştırılmamalıdır. Eğer bahar nezlesi tedavi edilmezse sinüzit, ortakulak iltihabı ve astıma bile neden olabilir. Bu hastalıkların oluşmasını istemiyorsak bazı önlemler almamız gerekir.


Bebeklerde ek besinlere başladıktan sonra bile 1-2 yaşına kadar anne sütü ile beslemeye devam etmek gerekir. Anne sütü bileşimindeki prebiyotikler bebeğin ümmin sistemini destekler ve her türlü enfeksiyona karşı bebeği korur. Bebeğinizin grip ve nezle şikayetleri üç günden fazla sürmüşse ve bu tabloya öksürük ile ateşte eşlik ediyorsa mutlaka doktorunuza görünün.


Polen zamanı yani bahar aylarında pencereleri kapalı tutmak gerekir. Dışarı çıkardığınız çocuğunuzun giyimine dikkat edin atkı ve gözlük kullanabilirsiniz. Polenlerin dışarıda en yoğun olarak bulunduğu sabah saatlerinde dışarı çıkarmayın. Arabayla yapılan yolculuklarda camın kapalı olmasına dikkat edin. Gündelik kıyafetlerin temizliğine çok dikkat etmek gerekir.


Çocuğunuzun yıkadığınız çamaşırlarını dışarıda değil ev içinde kurutmaya çalışın. Nem oranının yüksek olduğu günlerde çocuğunuzu dışarı çıkarmamaya özen gösterin. Günlük olarak saçını yıkayarak saçlarına yapışan polenleri çıkarın.


Ev içerisinde evcil hayvan besliyorsanız çocuğunuzun yatak odasına girmemesini sağlayın ve polen döneminde sigara dumanı, boya kokusu, toz, parfüm gibi uyarıcılara çok dikkat edin ve çocuğunuzu uzak tutun bunlara dikkat edildiği taktirde çocuğunuz bu dönemi daha rahat atlatacaktır.



Bebeklerde Çocuklarda Bahar Nezlesi Tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder