26 Haziran 2013 Çarşamba

Karnımı Nasıl Eritebilirim ? Göbek Yağları Nasıl Erir ? Kilo Sorunu

Günümüzün en büyük sorunlarından biri haline gelen aşırı kilolar insan yaşamını her geçen gün olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir.


Hayatımız boyunca aldığımız kilolar daha çok karın ve göbek bölgesinde depolanarak hoş olmayan bir görüntüye neden olur.


Karın ve göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak için bazı önlemler almamız gerekir.


Karın bölgesini eritmede en faydalı yaklaşım spor aktivitelerinde bulunmak olacaktır.


Vücudun sorunlu bölgesine yönelik yapılan spor hareketleri bu bölgedeki fazla yağları eriterek daha düz bir görüntü sağlayacaktır.


Buna bağlı olarak jimnastik hareketleri, tenis, kickbox, yüzme gibi vücudun geneline yönelik yapılan hareketli spor dalları karın bölgesindeki yağların erimesinde çok faydalı sporlardır.


İnsan vücudu besinlerden aldığı fazla kalorileri daha çok karın ve göbek bölgesinde depolar, bu durum insanın görünümünü olumsuz yönde etkileyerek sorunlar yaşamasına neden olur. bu olumsuzluktan kurtulmak ve normal vücut hatlarına kavuşmak için yapacağımız spor hareketleri ve egzersizlere ek olarak beslenme alışkanlıklarımızı da değiştirmemiz gerekir.


Gün boyu öğünlere sadık kalarak yağlı ıvır zıvır tüketmemek gerekir, tuz kullanımını sınırlamak gerekir, bol bol su içebiliriz.


Göbek yağlarını eritmek için yapılması gereken bazı egzersiz hareketleri vardır. Bu basit hareketleri düzenli bir şekilde yaparak göbek yağlarımızdan kurtulabiliriz.


Bunlar; mekik çekmek. Mekik hareketi karın kaslarınızı çalıştırarak bu bölgedeki yağların erimesini sağlar, uzun bir sopayı ense kökümüzde tutarak her iki ucuna da kollarımızı dayayarak sağa ve sola dönme hareketleri bu hareket yan karın kaslarını düzenli bir şekilde çalıştırarak yağlarınızın erimesine yardımcı olur.


Yere sırt üstü uzanın ve ellerinizi ensenizde birleştirerek bükük olan dizlerinize doğru dirseğinizi değdirecek şekilde mekik hareketi yapın. Yine bu harekette yan karın kaslarını çalıştırmakta son derece faydalıdır.



Karnımı Nasıl Eritebilirim ? Göbek Yağları Nasıl Erir ? Kilo Sorunu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder