22 Mayıs 2013 Çarşamba

Hamileliğin (Gebeliğin) 31. Haftası

Her hafta daha ağrılı bir sırt!


Göbeğiniz daha da büyüyerek daha ağır olacaktır ki, bu da sizde lordoza (omurganın kıvrımının artması) ve şiddetli sırt ağrısına neden olacaktır. Eğer çocuk doğum için artık çevrilmiş ise sizde bazı rahatsızlıklar ve ağrılara neden olacak şekilde bacakları ile göğüs kafesinize tekmeler ata bilir. Özellikle oturduğunuz zaman, düz durmaya çalışın: bu size kendinizi daha iyi hissettirecektir.


Hamileliğin bu aşamasın vücudunuzun su tutması nedeniyle sizin kol ve bacaklarınızda şişlik olabilir ki, bu da tamamen normaldir. Bu sorunun zorlaşmasını önlemek için yüzüklerinizi çıkarın (bir süre kullanmayın) ve dar giysiler giymeyin. Ayrıca, mümkünse, kollarınız yastık altında yatmayın, bu karıncalanma hissini şiddetlendirebilir.


Kendi ve bebeğinizin kemiklerini güçlendirmek için, kalsiyum açısından zengin gıdaları (süt ürünleri, aynı zamanda mineralli su) mümkün kadar fazla tüketmeye çalışın.


Bu dönemde uyku uyuma zorlukları ve aşırı yorgunluk şiddetlene bilir hale gele bilir.

Çocuğun gelişimi: hipofiz bezi artık insülin ve büyüme faktörü yayınlıyor. Bu haftalarda bebeğin kilo alması boy uzamasından daha fazla olur. Bebeğinizin göz bebeği ışıkta genişleme ve daralma da yapabilir.

Bebeğin boyutu: 38.6 cm, 1.1 kg

Ne yapmanız gerekiyor: tek kullanımlık bezler veya çocuk bezi kullanmak isteyip istememenizi düşünün ve aynı zamanda, çocuğunuzu doğduktan sonra emzirmek isteyip istememenizi de düşünün.

Hamileliğin (Gebeliğin) 31. Haftası Resim ve Video;
3d18 300x190 Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur

31 Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur

31cc 300x300 Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur

Hamileliğin (Gebeliğin) 31. Haftası Video;



Hamileliğin (Gebeliğin) 31. Haftası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder