13 Mayıs 2013 Pazartesi

Bebekler için Katı Gıda, Ek Gıda ve Ek Besin Dönemi

Etleri derken bunun altını çizmekte mutlak fayda var ki çok dikkat etmelisiniz yağsız iyi çekilmiş ve pişimi iyi gerçekleşmiş olan kıyma ve yine yağsız – derisiz beyaz et olan tavuk etini tercih etmelisiniz.


Bir ay daha büyümüş olan bebeğinizi yani 8.ayına girdiğinde sebze yemeklerini çeşitleyerek ve bunları hem tuzsuz hem de baharatsız yapmalısınız ki bebeğinize dokunmasın bu şekilde yedirmelisiniz. Devamında ise baklagiller olarak ifade edilen nohut, bezelye, mercimek gibi gıdaların yemeklerini yapmalısınız ve ezmiş bir şekilde bebeğinize yedirmelisiniz.

Yağ asitlerinden vücudun üretemediği ve en çok ihtiyaç duyduğu bir değerde omega-3 olmaktadır. Omega-3’ün deniz ürünlerinde bol bulunduğunu düşündüğümüzde artık bebeğinize kılçıklarından arındırılmış ve derisini de temizlemiş olduğunuz balıklarını yedirmeye başlayabilirsiniz. Omega-3’ün yararları saymakla bitmese de özellikle gelişim dönemlerini ilgilendirdiği için hem bebeklik hem de çocukluk dönemlerinde mutlaka yeterli miktarda tükettirmelisiniz. Bu sayede göz gelişimi ve beyin hücrelerindeki olumlu gelişmelerin yaşanmasını sağlayabilirsiniz.

8. ayına giren bebeklerin sabah kahvaltılarında pastörize peynir çeşitlerinden tattırmaya ve yavaş yavaş miktarını arttırarak yedirmeye devam edebilirsiniz.


8. aydan itibaren bebeğinizi daha sıklıkla alıştırmaya çalıştığınız katı gıdaları 4 aylık zaman dilimini geçirerek bebeğiniz ilk yaşını doldurduğunda artık sofranıza rahatlıkla oturabileceksiniz ve yine az tuzlu baharatsız sebze ve et yemeklerinizi artık çok fazla dikkat etmeden yedirebileceksiniz.



Bebekler için Katı Gıda, Ek Gıda ve Ek Besin Dönemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder