20 Aralık 2014 Cumartesi

Hamilelikte Kilo Kontrolü İle Kimyasal Gebelikten Kurtulun

Hamilelik en güzel duygularla başlar ve ilerleyen günlerde tatlı sert bir döngüye dönüşür. Bir takım testler yardımıyla kimyasal gebelik diye tabir ettiğimiz sahte hamilelik sürecinden kurtulan kadınların canını, birde doğum sonrası oluşan fazla kilolar biraz moralini bozar. Hamilelik dönemi ve sonraki lohusalık döneminde beslenme çok önemlidir. Anne karnında bulunan çocuk kadının aldığı vitamin, protein vb. minareler ile beslenir. Bu nedenle hamilelikte beslenme programınıza dikkat etmelisiniz. Fakat kati suretle hamilelikte diyet yapmayın, bunun yerine sağlıklı bir beslenme programı listesi oluşturarak ideal kilo korumaya çalışın.


Hamilelik Döneminde Kilo Kontrolü


Hamilelikte kilo alımı en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Anne adayları gebelik döneminde ve hamilelikten sonra zayıflama yolları arar ve bazen bilinçsiz olarak diyet listesi uygular. Bu yanlış yapılan diye programları hamilelik döneminde gerek çocuğu gerekse anne adayını ciddi şekilde tehlikeye sokmaktadır. Hamilelikte alınması gereken ortalama bir kilo vardır. Bu kilo kontrolü önemlidir ve üzerine çıkmamaya özen göstermeliyiz. İdeal olan hamilelikte kilo 9-12 arasında alınmalıdır. Eğer alınan kilolar bunun üzerine fazla çıkarsa doğum yapmak zorlaşır ve doğum sonrası emzirme döneminde anne sütü kalitesi bozulabilir.


Kimyasal Gebelik Sorunları:


Yazımızın başında birde kimyasal gebelikten bahsetmiştik, kısaca onu da özetlemek istiyoruz. Gebe olduğundan şüphelenen anne doğum kontrol testi uygular ve bu test sonucu olumlu çıkar fakat ilerlemeden kendi kendine hamileliğin sonlanması anlamına gelmektedir. Bu bazen kilo ile alakalı olabilir. Bu duruma kimyasal gebelik denir, ne zaman olur, neden olur gibi sorularınız için http://yasamloji.net adresine göz atabilirsiniz. Yaşamla alakalı birçok bilgilere, hamilelik döneminde kilo kontrolü ve kimyasal hamilelik hakkında bolca bilgi bulabilirsiniz.


Genel Olarak Toparlarsak:


Hamilelik bir oyun değil, sizin ve doğacak çocuğunuzun mutlu yarınları demek. Bu süreçte neler yapmalı nasıl davranmalı sıkça araştırmalarda bulunmalısınız. Çocuğun zeka gelişimi anne karnında başlar. Siz ne kadar gebelik döneminde aktif olursanız çocuğunuz bunu hissedecektir.





Hamilelikte Kilo Kontrolü İle Kimyasal Gebelikten Kurtulun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder