22 Aralık 2014 Pazartesi

Bebeğiniz için İsim Önerileri

Heyecanla beklenen o an geldi ve bebeğiniz doğdu. Ancak çok önceden ismini belirlemiş olmanız, size avantaj sağlayacaktır. Zira ülkemizde, bundan 20 sene öncesi kadar, bebeklere konulan isimler “kulağa hoş geldiği için” konulmuştur. Ancak dinimizin gereklilikleri arasında araştırmak ilk kurallardandır. Bu sebeple bebeğinizi isim verme hususunda H.z Muhammed (S.A.V) efendimiz şöyle söylediği rivayet edilmektedir:


Ebu’d-Derdâ (r.a) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: “Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın”.


Bu sözlerden anlaşılacağı üzere isim seçimi konusu oldukça hassastır. Bu nedenle Türkiye’de bebek isimleri sözlüğü olarak nitelendirebileceğimiz sitemizi açtık. Sitemiz üzerinden 100’lerce isim arasında, size uygun olan en uygun ismi bulabilirsiniz. bahsedilen bebek isimleri sitesine giriş yapmak için bebek isimleri yazısına tıklamanız yeterli olacaktır.


Site içerisinde ister ara seçeneğinden doğru isme ulaşın, ister kategoriler halinde kız ve erkek isimlerini listeleyip bulun, isterse isim ayrıntı sayfalarında bulunan sag ve sol ok tuşlarını kullanarak önceki ve sonraki ismi seçe seçe tüm isimlere göz atın. Keyifli araştırmalar dileriz.





Bebeğiniz için İsim Önerileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder