26 Aralık 2014 Cuma

Çocuklara okulu sevdirme yolları

Çocuklar ilk zamanlar özellikle okullarına her gün ağlayarak gidebilirler. Bu sizler için asla bir vazgeçiş ya da bu yıl olmadı bir daha ki yıl mı versem gibi bir başlangıcı getirmemelidir. Çocuklarda okul korkusu sık rastlanan bir durumdur.  Unutmayınız ki sizler bu dönemlerde hem çocuklarınızın yanında olmalı ama aynı zamanda ona okulun sorumluluklarını da anlatmalısınız. Aslında yapmanız gereken daha ilk zamanlarda ayanı bebek gelişimi zamanlarında dahi okulu sevdirecek aktiviteler ve sorumluklar vererek başlamanız olacaktır. Onları anaokulu öncesi hem oyun gruplarına götürebilir he de evde sizler aktivite yaparak bir nevi okula hazırlık yapabilirsiniz.

Çocukların gelişimi sırasında birçok faktör etkili olur. Çocuğun eğitiminde çevrenin etkisi en büyük faktördür. Aile ve okulu buna dahil edebiliriz. Çocuk gelişiminde okulun katkısı asla sorgulanamaz ama o döneme kadar sizler elinizden geldiğince yararlı olmalı ve onları okula hazırlamalısınız. Onlar ile çizgiler yapmalı çizimler yapmalı yeni şeyler keşfetmelisiniz. Çocuk kitapları okuyarak çok daha fazla öğrenmesini sağlamalı ve beraber deneyler testler yaparak da onu daha güvenli ve kararlı hissedecektir.

Zaten evde çocuk gelişimini adım adım yaşamış ve her aktiviteyi yapmaya cesaret göstermiş olan bir çocuk neden okuldan korksun ki. Bilecek ki o okulda çok daha fazlasını öğrenecek ve gelişecek. Ona öncesinde makas tutmasını öğretmeniz, beraber kitapları okuyamasa bile resimlere bakarak analizler yapabileceğiniz ve daha birçok oyun göstererek oynayarak onun hem mutlu bir çocukluk geçirmesini sağlamış hem de öğrenmekten korkmasını ve kendine güvenen biri olmasını sağlamış olacaksınız.

Çocuk gelişimi kitaplarında çoğunlukla birçok sayfa okul düzenlerine ve okul sorunlarına ayrılmıştır. Sadece okula gitmesi yetmez elbette. Okulu sevmesi ve benimsemesi de çok önemlidir. O okula başladı diye sizler aranızdaki iletişime sınır koymayacaksınız ki. Yine boş kalan zamanlarında oyunlar oynayacak ve mutlu olmak için elinizden gelenin fazlasını yapacaksınız. Unutmayın ki çocuklar ne yaparsa yapsın ama en çok ailesi ile olduğu zamanlarda ve onlar ile aktivite yaptığı zamanlarda çok daha mutlu olacaktır. Bu gibi anlarda çocuk gelişimi kitapları sizlere yeterince katkı sağlayacak ve hem atacağınız adımları daha iyi hesaplamanızı hem de daha mutlu çocuklar yetiştirmenize katkı sağlıyor olacaktır.





Çocuklara okulu sevdirme yolları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder