31 Ağustos 2014 Pazar

Sifiliz (Frengi) Hastalığı nedir Belirtileri Testi ve Tedavisi

Sifiliz cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Bu makalemizde ise frengi yani sifiliz ile ilgili bilgiler vereceğiz. Sifiliz (frengi) nedir diye merak ediyorsanız okumaya devam edin!


Sifiliz hastalığı cinsel temaslar ya da açık yaralardan bulaşan ciddi bir hastalıktır. Sifiliz bakteriyel bir hastalıktır. Vücutta kan yoluyla dağılan sifiliz iç organlara ciddi hasarlar verebilmektedir. Halk arasında frenklerin marazı olarak anılmaktadır. Sifiliz ilk keşfedildiğinde Hristiyan hastalığı olarak anılmıştır.


Sifiliz hastalığı Avrupa’da pek çok yazar tarafından şiirlere ve romanlara konu edilmiştir.


Frengi yani sifiliz 16. yüzyılda tüm Asya ve Avrupa kıtalarını kasıp kavuran ve cinsel yolla bulaşan bir hastalık olmuştur.


Sifiliz eğer tedavi edilmezse kendini üç evrede kendini gösterir. Bunların isimleri, primer sifiliz, sekonder sifiliz, gizli dönemde ki sifiliz, tersiyer sifiliz.


 


SİFİLİZ BELİRTİLERİ


Frengi hastalığının kuluçka süresi ortalama 21 gündür. Yani hastalık 21 günde belirtilerini göstermeye başlar.


Saçlarda dökülmeler.


Boğazda tahriş.


Ağızda tahriş.


Rastgele çıkan deri lezyonları.


Elde ya da ayak tabanında renksiz lekeler.


Genital bölgede değişik yaralar.


 


SİFİLİZ TANISI


Bu hastalığın tanısının koyulması zor bir olaydır. Frengi hastalığı birçok hastalığı taklit eden bir hastalıktır.


RPR ve VDRL testi ile ucuz ve hızlı bir yolla taranır. Ancak bu testler pek çok hastalıktan dolayı pozitif sonuç verdikleri için güvenilirlik seviyesi düşüktür.


TPHA ve nelson testi adı verilen taramalar sifiliz tanısının kesin olarak koyulması için önemli testlerdir. Bu testler RPR ve VDRL testlerine göre daha kesin ve güvenilir sonuçlar vermektedir.


Uygun frengi tedavileri ile üstte yazılan bütün testler negatif çıkabilmektedir.


 


FRENGİDEN KORUNMA


Frengi açık yaraya temasta kolayca bulaşabilen bir hastalıktır. Cinsel yollada buluşan sifiliz için her ne kadar prezervatif kullanılsada kesin olarak engellenememektedir.


Ayrıca sifiliz gündelik yaşamda birden fazla insanın kullandığı giysilerden, herkese açık tuvaletlerden de bulaşabilmektedir.


Frengiden korunabilmek için birden fazla eşlilikten uzak durmak, cinsel ilişkilerde prezervatif kullanmak, şüpheli ve test sonuçları pozitif çıkan kişiler ile yakın temastan kaçınmak ve hijyenik tuvaletleri tercih etmek gerekir.





Sifiliz (Frengi) Hastalığı nedir Belirtileri Testi ve Tedavisi

30 Ağustos 2014 Cumartesi

Gebelikte son aylarda Cinsel ilişkiye girilir mi

HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ


Gebe kadınların merak ettiği sorulara cevap olacak bu makalemiz, hamilelikte son ay cinsel ilişkiye girilir mi, hamilelikte cinsel ilişki ne şekilde ve ne sıklıkta olmalıdır tarzı soruları yanıtlayacak.


Eğer hamileliğiniz normal seyrinde ilerliyorsa yani bu durum bir hekim onaylı ise çiftler istediği sıklıklarda cinsel ilişkiye girebilmektedir. Ancak cinsel istediğinizde değişiklikler olmaktadır. Bunun sebebi hormonlarınızın dalgalanması, yorgunluk ve diğer çeşitli dış etkenler olabilir. Ayrıca yapılmış bir araştırmaya göre hamile kadınlardan salgılanan bazı hormonlar erkek kişisinin cinsel isteğini azaltmakta ve bu durumdan dolayı hamile kadınların daha çok aldatılmasına sebep olmaktadır.


 


HAMİLELİKTE CİNSEL İLİŞKİ RİSKLERİ


Çiftler özellikle ilk 3 ayda ki cinsel ilişkinin bebeğe zarar verebileceğini düşünmekteler. Ama uzman araştırmalar sonrasında cinsel ilişkinin bir düşük sebebi olmadığı anlaşılmıştır. İlk ayda da, hamilelikte son ayda da cinsel ilişkiye girilebilmektedir. Üstte de belirttiğimiz üzere eğer sağlıklı bir hamilelik geçiriyorsanız hamilelikte son ay cinsel ilişkiye girilir mi diye düşünmesine gerek yoktur.


Rahminizde büyüyen bebek rahminizde ki amniyon sıvısı tarafından korunmaktadır. Özetle hamilelikte cinsel ilişki bebeğinize zarar vermemektedir.


 


HAMİLELİKTE NE ZAMAN İLİŞKİYE GİRİLİR


Ne şekil doğum yaparsanız yapın vücudunuzun kendisini toparlaması ve sağlık açısından sağlam olması için biraz zamana ihtiyacı vardır. Uzman hekimler doğumdan sonra cinsel ilişkiye başlamak için yaklaşık 5 hafta beklenmesini önermektedir. Bu durum kadın rahmi için ve doğumda oluşan yırtıklar için iyileşme dönemine yardımcı olur.


 


HAMİLELİKTE RİSKLİ CİNSEL İLİŞKİ


Gebe kadınların çoğu hamileliklerinde güvenli bir şekilde cinsel yaşamını sürdürebilmektedir. Ancak bazı durumlar baş gösteriyorsa cinsel ilişki zararlıdır ve bu durum uzman hekim ile beraber sürdürülmelidir. Erken doğum riski taşıyan, sebebi bilinmeyen kanama yaşayan, suyu gelen, rahim ağzında gevşeklik olan kadınlar eşleri ile cinsel ilişkiden kaçınmalıdır.





Gebelikte son aylarda Cinsel ilişkiye girilir mi

29 Ağustos 2014 Cuma

Tesettür giyimde ölçü ne olmalı

Tesettür giyimde ölçü ne olmalı… Soru gerçekten çok öneml, cevabu daha önemli. Dini hassasiyeti olan hanımlar için de moda var mıdır, Yok mudur tartışıladursun, artık tesettürlü hanımlar da “biz de şık giyinmek istiyoruz” diye adeta çığlıklarda. Elbette herkesin iyi giyinme özgürlüğü var. Hem ölçüye uygun, hem de göze hoş gelen giyim tarzı. Aslında ölçü sadece kapalı giyinmekten ibaret de değil. İsrafa kaçmamak da bu ölçünün içinde.


Günümüzde tesettürlü hanımların en çok eleştirildiği noktalardan biri savurganca ihtiyaç dışı alışveriş çılgınlığı. Dünyada hala açlıktan ölen insanların olduğu düşünülürse herhalde bu eleştiri haksız bulunmayacaktır. Bir de bu ölçüsüzlüğü dini hassasiyeti olan insanlar yapıyorsa eleştirinin dozunun artmasını çok görmemek lazım. Hanımlar gelin israf etmeden yine şık giyinelim. Yeni pardesü modellerini, yeni eşarpları, yeni tunikleri, yeni kap modellerini yine sezonunda ama ihtiyacımız kadar olmak şartıyla indirimdeyken satın alalım. Tesettür elbise için israf etmeyelim. İyi alışverişler.





Tesettür giyimde ölçü ne olmalı

Tesettür giyim indirim sezonları

Güzel giyinmenin ihtiyaç iken zevk haline geldiği günümüzde artık insanlar bütçelerini zorlayarak bu zevklerini hayata geçirmeye çalışmaktadır. Her yeni sezon insan en yeni modelleri satın alıp güncel olanı edinmeye çalışır. Bu arada kesenin ağzını iyice açmak lazımdır. Hem güncel giyinip hem de bütçesini fazla zorlamak istemeyenler çoğunluktadır. Bu tip insanlar için de giyim firmalarının indirim kampanyaları kaçırılmaması gereken fırsatlardır.


Yeni sezon kıyafet modellerinin tanıtılmaya başlamasıyla beraber modeller hemen raflardaki yerini alır ve müşteriyle buluşur. İndirimden faydalanmak isteyenler için biraz zaman lazımdır. Çok fazla zaman geçmeden kampanyalar başlar. Artık %30, %40, %50 derken artık satışlar patlamaya başlar. Bu süreçte artık hem tüketici hem de firmalar daha fazla kazanmaya başlamıştır.


Tesettür giyim de modanın bu geleneğine uymaya başladı. Hanımlar için çeşit çeşit İslami Giyim modelleri gündeme geldi. Örneğin, pardesüler, Kaplar, Şallar, Eşarplar, Feraceler, hatta çanta ve ayakkabılar bu sektör için de indirim sezonlarında rağbet gören giyim modelleri arasına girdi. Yeni kap modellerine ulaşmak için çok para vermek yerine indirimden faydalanmak daha mantıklı şu anda. Tesettür kombinlerini incelemeye başlayın bence.





Tesettür giyim indirim sezonları

Tesettür giyim trendleri

Giyim sektörünün her zaman değişen ve moda diye tabir edilen özel bir durumu var. Elbette bu sadece bu sektöre has bir durum değil. Her ürünün yeni trendi her zaman ilgi çeker. İnsanlar hep yeniyi arzu eder. Bunun için ihtiyaç veya değilken bunu sürekli takip eder. Bu sebeple temel bir ihtiyaç olan giyinmenin de güzeli, iyisi vardır, kalitelisi vardır. Tesettür kataloglarına biraz gözatarsanız ne söylemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.


Tesettür giyim dediğimiz kapalı giyinmenin de modası vardır. Her yeni zamana ait giyinme şekilleri tesettür giyim için de geçerlidir. Son zamanların başlıca tesettür giyim trendlerinden söz edecek olursak, şal, ferace, ve kap modelleri başta gelir. Örneğin kap giyeceksek en yeni kap modelleri araştırma konumuz olur. Son sözü söyleyelim o zaman; giyinmek iyi giyinmekle zevk haline gelir.

Büyük beden tesettür giyim için de sektör oldukça rekabet halindedir. Ayrıca tesettür mayolar, tesettür eşofman modelleri, Kayra, Setrms, Tuğba, Armine, Alvina bin bir çeşit marka ve modeliyle sizlere ulaşmak üzere her sezon hazırlanıyor. Bu kadar canlı bir piyasası olan giyim sektörü için de bize giyinmek düşüyor sanırım.





Tesettür giyim trendleri

Bebeklerde kansızlık anemi, iyi gelen besinler, nasıl giderilir

Bebeğinizde kansızlık olup olmadığını anlamak için hemoglobin testi yaptırmalısınız. Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinde bulunur.


Test sonucunda bu hemoglobin düzeyi düşük ise bebeğe kansızlık teşhisi kesin olarak konulur. Her 100 küçük çocuktan 2 tanesinde kansızlık bulunmaktadır. Bazı bebekler ise kansızlık sorunu ile beraber doğmaktadır. Bebeklerde ve çocuklarda görülen kansızlık türü demir eksikliğine bağlı kansızlıktır.


Bebeğinizin sindirim sisteminin son halkası olan bağırsakta bulunan parazitler, folik asit, b12 vitamin eksikliği demir eksikliğine yol açmaktadır. Kansızlık problemi bütün bebeklerde görülebilmektedir. Kansızlığın en fazla görüldüğü zaman aralığı ise 6. ve 24. aylar arasında ki bebeklerdir.


Bu hastalığın belirtilerinden biri ise ciltte solgunluktur. Bebek ayakta durmakta zorlanır. Tırnaklarında renk kaybı yaşanır. Bebeğin kalp atımları daha hızlı olabilmektedir.


 


KANSIZLIKTAN KORUMA


- Bebek anne sütü aldığından ötürü kanında depoladığı demir zamanla tükenmekte olduğu bilinmektedir.


- Anne sütünün yanında demir içeren katı gıdaları almaya başlayan bebekler bu açıklarını kapatırlar.


- Prematüre ve düşük ağırlıklı olarak doğan bebeklerde kansızlık sorununa karşı demir takviye edilmiş formüller için hekime danışmak gerekir.


- Bebeklerin bu aylardan itibaren katı gıdaları almaya başlamalarının nedenlerinden birisi de budur.


 


Bebeklerinizde ki kansızlık bahsettiğimiz üzere normal bir durumdur ve bebeğiniz büyüyüp geliştikçe bu sorun ortadan yavaş yavaş kalkacak ve bebeğiniz normal sağlığına kavuşacaktır.


İçinizin rahat etmesini istiyorsanız ve bebeklerde kansızlık belirtileri uzun bir süre devam ettiyse içinizin rahat etmesi için alanında uzman bir hekim ile görüşüp, bebeğinize gerekli hemoglobin testini yaptırmanızı öneriyoruz.


Bebeklerde kansızlık problemi uzun vadede bebeğinizin sağlığını olumsuz etkileyecektir. Bu problemi göz ardı etmemeli ve gerekli önlemleri zaman geçirmeden almanız bebeğinizin sağlığı için çok önemlidir.


Kansızlık problemi ilerlediyse çözümü çok zor değildir ve çok fazla endişe etmeniz gerekmez. Ama yine de bu probleme zamanında çözüm bulup, tedaviye başlamak en iyisidir.


Eğer kansızlık problemi belirtileri izlenmiyorsa dahi bebeğinize yaptırabileceğiniz rutin testler sağlık ocaklarında ve devlet hastanelerinde bulunmaktadır. Bebeğinizin sağlığı için bu tür tıbbi testleri yaptırmanızda fayda var.


Testi yaptırdığınız yerlerin sterilliğinden ve güvenirliğinden emin olun.





Bebeklerde kansızlık anemi, iyi gelen besinler, nasıl giderilir

28 Ağustos 2014 Perşembe

Verem Aşısı nedir, Ateş yapar mı ? Aşının İzi ve İltihabı

BCG AŞISI


Dünyamız üzerinde toplumun üçte birinin vücudunda verem mikrobu bulunmakta. Her yıl istatistiklere göre verem hastalığından 2 milyon kişi hayatını yitirmektedir.


VEREM AŞISI NASIL YAPILIR


Aşı deri içine yapılmaktadır. Eski dönemlerde ağız yoluyla uygulanmış bir aşıdır. Verem aşısı çiçek aşısına benzer bir biçimde uygulanmaktadır. İğne deriye birkaç kez batırılarak ya da deriyi çizerek uygulanan verem aşısı, çok dikkatli bir biçimde uygulanmaktadır. Kesinlikle deri altına değil, deri içine uygulanmalıdır. Verem aşısında en çok kullanılan bölge kolun dış tarafıdır. Aşı uygulanan bölgede yaklaşık 3 hafta sonra birkaç milimetre çapında lezyon belirir ve oluşan küçük yara 2-3 ayda farklı bir doku bırakarak iyileşir.


AŞILANAN BİREYLER


Risk gruplarında bulunanlara tüberküloz aşısı uygulanması gereklidir. Risk grubunda ki kişileri tanımlamak gerekirse;


5-10 yaşındakiler, hastalığın yaygın olduğu kırsal ve ekonomik düzeyi düşük bölgelerde yaşayan ve test sonucu negatif olan kişilere,


5-15 yaşlarında, aile bireylerinden birinde verem bulunan kişiler,


Sağlık kuruluşlarında çalışan ve tüberkülin testi negatif olan kişiler,


Tüberkülin testi negatif çıkan ve tıp öğrencisi olan kişiler,


Asker görevine başlayan kişilere.


VEREM NEDİR


Verem halk arasında ince hastalık olarak bilinen bir hastalıktır. Verem hastalığı bulaşıcıdır. Birçok organa bulaşabilen tüberküloz özellikle akciğerlerde gözlenir. Verem öksürük, hapşırık ya da diğer yollar ile havaya saçılmaktadır.


Günümüz Türkiye’sinde verem için kurulmuş resmi ve özel kurumlar bulunmaktadır. Bunların başında Verem Savaş Dispanserleri gelmektedir. Hastalıklı bireyler için fiziksel ve ruhsal destek için kurulan bu kurumlar, uzun zamandır hizmet vermektedir.


Bu makalemizde sizlere verem yani tüberküloz ve aşısı hakkında geniş bilgiler vermiş olsak dahi eğer bir şüpheniz bulunuyorsa derhal uzman hekimlere başvurmanız, gerekli aşıları çocuklarınıza ya da kendinize uygulatmanız ve pozitif çıkan sonuçlara göre tedaviye başlamanızı tavsiye ediyoruz.


Unutmayın ki verem, ciddiye alınacak bir konudur ve çok bulaşıcı bir hastalıktır. Bu süreçte bireylerin psikolojik ve ruhsal durumları kontrol altında tutulmalı ve morallerini bozacak durumlardan uzak tutulmalıdır. Verem çaresiz bir hastalık değildir. Günümüz modern tıbbı verem hastalığına kalıcı ve kesin çözümler üretebilmektedir.





Verem Aşısı nedir, Ateş yapar mı ? Aşının İzi ve İltihabı

26 Ağustos 2014 Salı

Gebelikte Cilt Bakımı yaptırılır mı ve Hamilelik Maskesi

Hamileyken bedeninize gösterdiğiniz ilginiz sağlıklı bir anne adayı olmanız dışında vücudunuzun eski haline daha çabuk dönmesi açısından büyük rol oynamaktadır. Gebelik döneminizde vücudunuzu unutmamanız, temizliği ve hijyeni gibi önemli konularda titiz olmanız önemli bir meseledir. Bunun yanında kozmetik ürünler kullanırken kendizin ve bebeğinizin sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla hassas ve dikkatli davranmanız gereken noktalar bulunmaktadır.


Hamilelikte cilt bakımı konusunu merak eden bayanlar aşağıda ki maddeleri okuyup bilgi sahibi olabilirler.


Gebelik döneminde dişi kişisinin ter bezleri normalden daha fazla çalışmaktadır. Bu yüzden hergün ılık su ile duş almanızda fayda var. Ancak banyoda 15 dakikadan uzun süre kalmaya dikkat etmelisiniz. Duş aldığınız alanda en az açık bir pencere bulunmalı ki içeriye temiz hava girebilmeli. Herhangi bir duruma karşı banyonun kapısını kilitlemeyin! Banyonuzda fayansta kaymayan halılar bulunmalı ki, herhangi ters bir durumda size ve bebeğinize zarar gelmesin.


 


HAMİLELİK MASKESİ


Hamilelik döneminde dişi kişisinin cilt problemleri artar. Bu dönemde cildin nefes alması daha fazla önem kazanır. Buna mansuben uyumadan önce cildinizi temizlemenizde ve yüzünüze cildinize uygun kremler sürmelisiniz. Hamilelik maskesi adı altında doğal olarak uygulayabileceğiniz birçok maske vardır.


- Cildiniz için en güzel koruyucu madde baldır. Tam sıkılmış limon suyuna 2 çorba kaşığı bal ekleyip uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekletikten sonra cildiniz nemlenmiş olacaktır. Bu maskeyi ayda bir uygulamanız uygun olacaktır.


- Muz ile sütü püre yaparak yüzünüze uygularsanız yumuşacık bir yüzünüz olacak.


- Eğer yağlı bir cilt yapısına sahipseniz en arındırıcı madde salatalıktır.


- Ferahlık istiyorsanız 1 adet elmayı süt ile pişirdikten sonra ezerek püre yapın. Yüzünüzde yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra bol su ile yıkayın.


- Cildinizi tazelemek istiyorsanız 1 ölçek bal, limon suyu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekleyip bol su ile yüzünüzü yıkayın.


- Cildinizi temiz bir hale getirmek için ise yumurta sarısı, bir kaşık susam yağı ve birkaç damla limon suyunu iyice karıştırıp yüzünüze uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra yıkayın.





Gebelikte Cilt Bakımı yaptırılır mı ve Hamilelik Maskesi

24 Ağustos 2014 Pazar

Bebeklerde Pişik neden olur, nasıl geçer ve tedavisi

Bebeğinizde ki pişikler özellikle bebeğinizde kullandığınız bezlerin bölgesinde oluşmakta. Pişiğin en büyük nedenlerinden biri ıslak kalmadır. Bebeğinizin bezi ıslanması ile hava sıcaklığı birleşerek cildin tahriş olmasına neden olmaktadır.


Bebekte ki pişik bebeği huysuz yapar. Uykusuz ve keyifsizliğe yok açar, onu rahatsız eder. Eğer bebekte ki pişik uzun süreli devam eder ve önlem alınmaz ise hem aileyi hem de bebeğin kendisini sıkıntıya sokacaktır.


Bebeğin yaşı ilerledikçe derinin sertleşmesinden dolayı pişik ile ilgili cilt sorunları yavaş yavaş ortadan kaybolur. Pişiğin sebebi sadece ıslak kalmak değildir. Hijyen, ilaç, cildi tahriş eden ürünler, diğer hastalıklar, anne sütünden bebek mamasına geçiş, çok fazla katı yiyecek tüketimi gibi durumlar pişiğe sebep olabilmektedirler.


 


BEBEKLERDE PİŞİK NASIL ÖNLENİR?


Pişiği olduktan sonra geçirmek yerine oluşumunu engellemek annelerin daha mantıklı hareket etmelerini sağlar. Pişiğin önlenmesinde geç kalınmış olunabilir. Böyle bir durumda bebeğinizde ki pişiğin oluştuğu bölge sık sık ve ılık su ile yıkanmalı, dezenfekte edilmelidir. Yıkanılan bölge yıkandıktan sonra güzelce kurutulmalı ve olabildiğince havalandırılmalıdır.


Her durumda pişik kremi kullanımını uzmanlar önermemektedir. Krem kullanılacaksa dahi ince bir tabaka halinde bebeğinizin hassas kıvrımlarınıza sürmelisiniz.


Yukarıda da belirtildiği üzere pişiğe en iyi gelen şey pişik kremidir. Bunlara alternatif olarak badem yağı ya da zeytinyağı da kullanılabilir.


Talk pudrası olarak bilinen maddenin kullanılması önerilmemektedir. Bu bebeğinizin cildine zarar verecektir.





Bebeklerde Pişik neden olur, nasıl geçer ve tedavisi

23 Ağustos 2014 Cumartesi

Buzda F1 Yarışı Oyunu

Buz tutmuş bir zemin üzerinde f1 yarışı aracınız ile beraber keyifli dakikalar geçirmeye ne dersiniz? Hemen oyuna bağlanarak süratli bir şekilde araç turunuzu tamamlayın ve parkur üzerinde verilmiş olan tüm turları da geçerek diğer tura geçin. Oyunda herhangi bir kaza durumunda ise can azalması yaşayacağınızdan dolayı oyunu odaklı ve kontrollü bir şekilde tamamlamak zorundasınız. aksi halde oyun yarım kalır, aşamalar da tamamlanmaz. Keyifli bir oyun olmakla birlikte araba oyunu sürdürmek de sizlere her zaman keyif kazandıracak bir durumdur. Eşsiz bir oyun teması, oyunu sürükleme ve diğer turlara çıkmak da sizin elinizde olan bir durum.Şimdi tekne yarışının tam zamanı! Hemen oyuna bağlanarak tekneleri kapıştırın! Farklı deniz üzerinde, aynı engeller ile yarışacak ve turları tamamlamaya çalışacaksınız. “z,x,c” tuşları ile sola ve sağa dönüp kendinizi hızlandırabilirsiniz. Tekneler ile engellere takılmadan yolda ki bonusları toplayıp hem hızlanmaya, hem de turları kısa sürede tamamlamaya çalışın. iki kişilik araba yarışı kim bitiş çizgisine ulaşır ise oyunun galibi o olur. Bu nedenden dolayı da oyuna iyi odaklanmaya özen gösterin. Alt kısımda ki tabloda size tuş takımı hakkında çeşitli bilgiler verilmiştir. Başlangıçta da hem tek, hem de çift kişilik oynamak için farklı butonlar bulunmaktadır. Haritanın üst kısmında da hem hızınızı, hem de bonuslarınızı görebiliyorsunuz.





Buzda F1 Yarışı Oyunu

Bebeklerde Saç Dökülmesi ne zaman başlar biter ve tedavisi

Hormonlarınız gebelik ve doğum sürecinde vücudunuzu bu olaya hazırlamak amacıyla sürekli çalışma halindedirler. Bedeninizde ki herşeyi paylaştığınız bebeğiniz de normal olarak bu olaydan payını almakta ve doğduğunda bu hormonlarla doğabilmektedir.


Doğumdan hemen sonra hormon seviyeleri olması gereken düzeye düşmeye başlar ve bu surada bebeğinizin sahip olduğu saç büyümesi durur.


Bu durum endişe edilecek bir durum değildir. Çünkü bu durumbebeğinizin saçlarının tekrar büyümeyeceği anlamı taşımıyor. Bebeklerde saç dökülmesi nedeni ise büyümesi duran ve zayıflayan saçların altından geçen sağlıklı ve güçlü saçların baskısı ile dökülür.


Bu süre zarfı boyunca bebeğinizin saçları düzensiz olabilir. Hatta yer yer kellik bile görülebilir. Yukarıda yazdığımız gibi endişe etmemenizi öneriyoruz. Zamanla sağlıklı ve güçlü saçlar yerlerini alacaktır.


Dökülmeden sonra çıkan saçların farklı renk veya biçimde olması normal bir durum olarak kabul edilir. Siyah ve düz saçlı olarak doğan bir bebek yeni saçlarıyla kumral ve dalgalı saçlara sahip olabilmektedir.


Bebek sürekli yattığından dolayı başının yastıkla temas eden noktalarda ki saç dökülmesi diğer yerlere göre daha fazla olabilir. Bu durum ise bebeğin hareket etmeye ve ayağa kalkmaya başlamasıyla kendi kendine kaybolan bir durumdur.


Özetle bebeklerde saç dökülmesi doğal bir durumdur. Bu süreçte bir anormallik farkederseniz, yani doğumdan ilk 6 ay sonrası halen bebeğinizin saçları dökülmeye devam ediyorsa mutlaka alanında uzman bir hekimden yardım almalısınız. Bu durum tıbbi ya da beslenmeyle ilgili bir durum olabilir.





Bebeklerde Saç Dökülmesi ne zaman başlar biter ve tedavisi

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Oktay Usta Çorba Tarifleri Sitesi

Yemek yapmak bir sanat gibidir. Ne kadar lezzetli yaparsanız, o kadar fazla ilgi görürsünüz ve yemekleriniz dilden dile dolanır. Bu sayede çok ünlü olursunuz. Bu konuda size çok iyi örnek olacak aşçılardan biriside Oktay Usta’dır. Oktay Usta yaptığı sayısız yemek ile dillere dolanmıştır ve insanların ağzında çok güzel bir tat bırakmıştır. Özellikle Oktay Usta çorba tarifleri konusunda oldukça iyi bilgilere sahiptir. Bir çorbayı nasıl yapması gerektiğini çok iyi bir şekilde bilmektedir. Bu sayede de birçok kişinin beğenisini kazanmıştır ve bir marka haline gelmiştir. Oktay Usta yemek tarifleri denildiğinde insanlar etkilenmektedir ve bu tarifleri çok beğenmektedir.


Oktay Usta yemeklerini yaparken özellikle belli başlı püf noktalarına değinmektedir. Zaten bu püf noktalar Oktay Usta’yı Oktay Usta yapan noktalardır. Bu püf noktalar uygulandığında yemekler çok daha leziz ve güzel olmaktadır. Bunları uygulayabilmeniz için bu konuda Oktay Usta tariflerinden yararlanmanız gerekir. Bu konuda pek çok site hizmet veriyor olsa da çoğu Oktay Usta’nın gerçek yemek tarifleri değildir. Oktay Usta’nın gerçek yemek tariflerini öğrenmek istiyorsanız, bu konuda size en kaliteli hizmeti veren siteleri ziyaret etmeniz gerekir. Bu siteler sayesinde çok daha hızlı bir şekilde Oktay Usta’nın adeta büyülü yemek tariflerine ulaşabilirsiniz. Özellikle çorba tarifleri konusunda istediğiniz en güzel tariflere sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu konuda sitemizde oldukça ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.


Oktay Usta’nın birbirinden lezzetli olan çorba tariflerine sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Üstelik bu çorba tarifleri oldukça da kolay yapılmaktadır. Yani uzun uzadıya tarifler yoktur. Oldukça güzel ve işe yarayan tarifler vardır. Bu tariflerden faydalanabilir ve çok güzel çorbalar pişirmeye başlayabilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz ile çok güzel sofralar kurarak çok keyifli sohbetlere başlayabilirsiniz. Bu konuda sitemizdeki pek çok farklı Oktay Usta çorba tarifine ulaşmanız mümkündür. Sitemizdeki çorba tarifleri ayrıca oldukça da anlaşılabilir şekilde hazırlanmıştır. Bu sayede çorbaları yaparken zorlukta çekmezsiniz. Püf noktaları öğrendiğiniz için misafirleriniz çorbalarınıza hayran kalacaktır. Tüm bu güzel çorba tariflerine tek bir tıkla ulaşabilirsiniz.





Oktay Usta Çorba Tarifleri Sitesi

İmplant (Diş) Tedavisi

Estetik Diş Hekimi Arzu Zogun implant hakkında bilgi verdi.


İmplant (Diş) Tedavisi Kimlere Uygulanır?


İmplant diş tedavisi genel olarak diş eksikliği olan ve hareketli protez kullanmada sorun yaşayan tüm hastalara uygulanabilir. Ancak implant dişin uygulanabilmesi içinde hastanın durumunun müsait olması gerekiyor. Yüksek tansiyona sahip olan hastaların, diyabeti olan hastaların, ciddi kemik sorunu yaşana hastaların implant diş kullanmadan önce kesinlikle doktor tavsiyesi alması gerekiyor. Bunların dışında implant diş kullanacak olan hastalarında doktor kontrolünden geçmeleri sağlıklı bir sonucun alınmasına yardımcı olacaktır. Eğer kontrollerde herhangi bir sorun ile karşılaşılmazsa o zaman ölçüm işlemleri yapılarak tedaviye başlanır.


İmplant Diş Nasıl Yapılır?


İmplant (diş) iki farklı şekilde uygulanır. Tekli ve çoklu olarak yapılabilen implant dişler sayesinde ağızdaki tüm sorunlar ortadan kaldırılabilir. Eğer ağızda tek dişiniz ya da birkaç dişiniz eksikse o zaman sadece bu dişlerin yerine implant diş uygulanır. Çok fazla dişiniz eksikse o zaman hareketli yani damağa takılan implant dişler tercih edilir.


İmplant Diş Yan Etkileri Nelerdir?


Her tedavide olduğu gibi implant diş uygulamasının da yan etkileri bulunur. Ancak bu yan etkiler implant diş uygulamasına dikkat etmediğiniz ya da kalitesiz implant dişleri tercih ettiğiniz zamanlarda ortaya çıkar. Bu durumda çene kemiğiniz çok fazla hasar alacağı için çene kemiğinizin direnci düşer ve bu durum çene kemiği kırılmasına kadar gidebilir. Bu nedenle doktor tavsiyesine uymalı ve kaliteli implant dişleri tercih etmelisiniz.


Kaynak : http://www.dentaluna.com/implant-nedir-nasil-uygulanir





İmplant (Diş) Tedavisi

19 Ağustos 2014 Salı

Kolay ve Basit Çorba Tarifleri Sitesi

Çorbalar kültürümüzün en önemli yemekleri arasında yer almaktadır. İyi bir yemeğin başlangıcında güzel ve lezzetli bir çorba olduğunda o yemekten alınan keyif daha fazla olmaktadır. Bu yüzden çorba yapmanın inceliklerini iyi bir şekilde öğrenmek büyük önem taşımaktadır. İyi bir çorba sayesinde diğer yemeklerden alınacak lezzette daha fazla olacaktır. Bu konuda internette pek çok çorba tarifi sitesi vardır. Fakat ne yazık ki bunların belli başlıları bu konuda yeterli bilgiye sahiptir. Her şeyden önce kolay çorba tarifleri bu sitelerde bulunmamaktadır. Uzun uzadıya anlatılan birçok bilgi insanları çorba yapmaktan uzaklaştırmaktadır. Bu yüzden kolay yapılan çorba tariflerinin yer aldığı siteler daha fazla beğenilmektedir.


Çorbanın basit yapılıyor olması lezzetsiz olacağı anlamını taşımamaktadır. Öyle ki sitemizde yer alan pek çok tarif oldukça pratik olmasının yanı sıra oldukça da lezzetlidir. Bunu kullanıcı yorumlarından anlamanızda mümkündür. Ayrıca pratik çorba tarifleri sadece bir iki çorba için değil, pek çok çorba için geçerlidir. Yani sizlere sunduğumuz çorba tariflerinde çok fazla çeşide değinmekteyiz. Bu sayede ana yemek çeşidinize göre uyumlu olacak kolay çorbaları rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu konuda sitemizde size lazım olacak çorba tariflerini en iyi şekilde bulabilirsiniz. Bu konuda sitemiz sizlere her açıdan yardımcı olacaktır. Anlaşılır bir dil ile anlatılan tarifler sayesinde çorbanızı kolaylıkla yapabileceksiniz.


Çorba çeşitlerinin fazla olması sayesinde birkaç çorba çeşidine bağlı kalmazsınız. Böylece damak zevkiniz gelişir. Özellikle dünya mutfaklarında yer alan değişik çorba tarifleri oldukça güzel olmaktadır. Sebzeli, etli, tavuklu, yöresel, zayıflatan, geleneksel ve genel çorba tariflerinin yer aldığı sitemizde çok kolay bir şekilde istediğiniz gibi lezzetli olacak çorbaları yapabilirsiniz. Ayrıca anlatım çok detaylıdır. Yani hangi malzemeyi ne kadar koyacağınıza dair her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bu konuda sitemiz size en iyi şekilde hizmet vermektedir. Hazırlık süresinden pişirme süresine kadar pek çok ayrıntılı bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz. Size bu kadar kolaylık sağlayan çorba tarifleri sitesine bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Böylece çok güzel çorbalar pişirmeye başlayabilirsiniz.





Kolay ve Basit Çorba Tarifleri Sitesi

Bebeğin ense kalınlığı kaç olmalı, Nasıl ve ne zaman ölçülür

Anne karnında ki bebeğin ense kalınlığı çok çeşitli nedenlere bağlı olarak artabilmektedir. Bunların arasında bilinenlerden biri olarak kistik higroma adı verilen sıvı birikimi durumudur. Bu durum turner sendromu ile ilişkisi olduğu bilinen bir durumdur.


Kesin olarak kistik higroma tanısı konan ve incelemeye alınan bebeklerde yaklaşık %70 oranında turner sendromu adı verilen kromozom anomalisine rastlanmıştır.


Bebekte kalp, akciğer, iskelet yapısıyla ilgili hastalıklar ve konjenital enfeksiyon ve diğer anomallere bağlı olarak da bebeklerde ense kalınlığı artmış bulunmakta.


 


BEBEKLERDE FETAL ENSE KALINLIĞI


Bu durumda gebelik ilerledikçe ve bebek büyüdükçe ense kalınlığı da giderek artar. Fetal ense kalınlığı ölçümü 11. ve 14. haftalar arasında yapılır ve çok büyük dikkat gerektirmektedir. Ortaya çıkacak milimetrik hatalar risk oranlarını da büyük ölçüde değiştirecektir.





Bebeğin ense kalınlığı kaç olmalı, Nasıl ve ne zaman ölçülür

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Rus Takvimi Cinsiyet Hesaplama


Rus takvimi ismindende belli olacağı gibi ruslar tarafından bulunmuştur.kesinlikle bilimsel bir tastiği yoktur yani gerçekligi belli değildir, bu takvime sadece eğlence amaçlı olarak bakmanızı öneririz.


Rus Takvimi, erkek ve kadının kan yenilenmesine göre tasarlanmış bir takvimdir.Aşşağıdaki tabloda sizden istenilen anne’nin doğum tarihi, baba’nın doğum tarihini ve son adet gününüzü yazarak öğren butonuna tıklıyorsunuz


Tekrar belirtmek isterim ki gebelik hesaplama aracı olarak kullanılan rus takvimi 2014 de çıkan sonucun doğruluk garantisi yoktur herhangi bir bilimsel onayıda yoktur. Allah’tan başka bebeğinizin cinsiyetini kimse bilemez.


Siz yinede eğlence amaçlı olarak deneyip tutup tutmadığını sitemizin yorum kısmında bizlere ve diğer bu hesaplamayı kullanan bireylere bildirirseniz iyi olur.


Çin Takvimi


Hamilelikte alacağınız kiloyu hesaplamak için tıklayınız..


Bebeğinizin boyunu bilosunu öğrenmek için tıklayınız..


Yumurtlama gününüzü öğrenmek için tıklayınız..


Rus takvimi hesaplaması için tıklayınız..


Hamilelik belirtileri için tıklayınız..





Rus Takvimi Cinsiyet Hesaplama

Gebelikte yüzüstü yatmak uyumak ve zararları

Anne adayları hamilelik döneminde normal yaşantısında önemsemediği noktalara dikkat etmek zorundadır. Bunların önemli bir tanesi ise annenin uyuduğu pozisyon ve şekildir.


Anne karnında ki bebeği etkileyecek bir uyuma pozisyonu olan hamilelikte yüzüstü yatmak bebeğe baskı yaparak zarar vermektedir. Gebelikten doğuma kadar anne adayı uyuma pozisyonlarına dikkat etmelidir.


Anne adayları uyuduğu yatağa da dikkat etmelidir. Tam ortapedik bir yatak ve çevresinde anneye zarar vermeyecek cisimler bulunan yatakta uyumalıdır.


Gebelikte yüzüstü uyumak bebeğe çok fazla baskı uygulayacaktır. Bu uyuma pozisyonu gebe kadının rahmine baskı yapacak uyku sırasında gebe kadını çok fazla rahatsız edecektir.


Özetle hekimler tarafından önerilmeyen bir uyku pozisyonudur.


Bu durumları uzmanınız ile görüşebilirsiniz. Hamileliğin haftasına göre yatış pozisyonunuzu değiştirebilir, rahat ettiğiniz stili bulabilirsiniz.





Gebelikte yüzüstü yatmak uyumak ve zararları

17 Ağustos 2014 Pazar

Hamileyken yüzmek sakıncalımı, faydaları zararları

Birçok anne adayının merak ettiği sorulardan biri de gebelik döneminde yüzmenin sakıncalı olup olmadığıdır.


Gebelik döneminde annenin hareket etmesi bebeğin sağlığı için oldukça faydalıdır. Kasılmaları, ani krampları önlediği gibi fetusun gelişiminde büyük ölçüde rol oynar. Yüzme ise neredeyse tüm kasların harekete geçtiği, oldukça aktif olunabilen bir spor dalıdır.


Hamilelik boyunca normal tempoda, aşırı derecede yorulmadan, sakin, dikkatli bir şekilde, sığ ve temiz yerlerde uygun stille ve nefes kontrolü yapılarak yüzüldüğünde faydasının görülmesi olağandır. Bu nedenle hamilelikte yüzme etkinliğinin sakıncalı olduğu söylenemez, aksine önerilir.


Gebeliğin ilk dönemlerinde yüzmek bulantı ve kusma şikayetlerini azaltır, vücudun rahatlamasını sağlar. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde ise ağırlaşan vücut kitlesi nedeniyle meydana gelen bel ve sırt ağrılarını azaltır. Fakat gebelik boyunca yüzme dışında scuba-diving, su kayağı, sauna, jakuzi gibi etkinliklerden kaçınılmalıdır.


Bir anne adayının 3-4 günde bir yarım saat kadar kendine uygun bir şekilde yüzmesi yeterlidir. Yüzmeye başlamadan önce ve yüzme faaliyetini bitirdikten sonra dehidrasyonu (su kaybı) önlemek açısından yeterli miktarda sıvı tüketilmelidir.


Yüzmeye başlamadan önce anne adayının ufak ısınma hareketleri yapması yüzme sırasında oluşabilecek krampları önlemede etkilidir. Belli aralıklarla yüzmek daha faydalı olacaktır. Ancak bu faaliyetin sağlıklı bir biçimde yapılabilmesi için koşulların uygun olması gerekmekedir.


Bir anne adayının havuzda yüzme eylemini gerçekleştirmesi enfeksiyon oluşma riski nedeniyle sakıncalıdır. Anne adayı uygun bir plajda, öğle saatleri dışında bir partnerle yüzebilir. Kurallara uyulduğu ve gerekli itina gösterildiği takdirde herhangi bir sorunla karşılaşılmayacağı muhtemeldir.





Hamileyken yüzmek sakıncalımı, faydaları zararları

16 Ağustos 2014 Cumartesi

Klitoris - G Noktası nedir ? Klitoral orgazm Nedir ?

Klitoris denen nokta dişi kişisinin en hassas ve en narin cinsel organıdır. Vajinanın hemen üst tarafında bulunur ve erektil bir cinsel organdır. Vajina dudaklarının üst kısmında ve dudakların birleştiği yerde bulunan bir kabarcık şeklindedir.


Kasık kemiklerinin bulunduğu noktadan vajina dudaklarına kadar uzanmaktadır. Bu kısım venüs tepesi ya da bızır olarak da bilinmektedir ve erkek kişisinin penisinin embriyolojik ve anatomik karşılığına denk gelmektedir.


Klitorisin anatomik ve fiziksel yapısı incelendiğinde erkek kişisinin cinsel organına benzediği görülmektedir. Penis ya da klitoris anne karnında ki bebeğin 3. ayında yeni belirginleşmeye başlayan çift cinsiyet durumunu embriyoda oluşturduğu izlenmektedir. Doğacak olan bebek erkek olacaksa şayet 3. ayda penis meydana gelmektedir. Eğer doğacak olan bebek dişi ise klitoris tam belli olmamak kaydıyla oluşmaktadır.


Erkeklerde penise uzanan kanal hem meni hem de idrar yollarını aynı anda kontrol etmektedir. Dişilerde ise idrar ya da döl yolu klitorisin dışında oluşmuştur. Klitorisin başlıça işlevi cinsel hazzı algılamasıdır. Bu durumların dışında klitoris erkek penisine çok benzer bir yapıya sahiptir. Erkek penisinde olduğu gibi klitoris süngerimsi bir damar yapısına sahiptir.


Penis gibi klitoriste başçıkta kümelenen sinir uçlarını yoğun bir biçimde taşımaktadır. Penise nazaran sinir uçlarının yoğunluğu klitoriste daha fazladır.


Klitorisin üzerinde ortalama 80bin sinir ucu bulunmakadır. Bu rakam erkek kişisinin penisinde ki sinir uçlarına oranla iki katıdır. Ve dişi kişisinin en hassah duysal organıdır klitoris.


 


KLİTORAL ORGAZM


Klitoral orgazm, vajenin dış tarafında ki klitoris yani üstte bahsettiğimiz yapının tetiklenmesi sonucu ulaşılan orgazm biçimidir.


Sürtünmeye veya titreşime çok fazla duyarlı olan klitoris, yeterince uyarıldığında vajenden başlayıp dişi kişisinin tüm vücuduna yayılan güçlü bir orgazma neden olmaktadır. Üstte belirttiğimiz gibi erkek penisi ile klitorisin yapısı benzer olduğundan erkek kişisinin orgazmı ile klitoral orgazm birbirine çok fazla benzemektedir.


Bu orgazmlardan sonra yaşanan duygu boşalmasını dengelemek için beyin oksitosin denilen bir hormon salgılar. Bu da kişinin geçici olarak partnerine geçici olarak bağımlı hissetmesini sağlamaktadır. Bu hormon üzerine yapılan araştırmalar henüz bu durumu kanıtlamamıştır.





Klitoris - G Noktası nedir ? Klitoral orgazm Nedir ?

15 Ağustos 2014 Cuma

Kızlar kaç yaşında adet görmeye olmaya başlar - başlamalıdır

KIZLAR KAÇ YAŞINDA ADET GÖRMEYE BAŞLAR?


Günümüz Türkiye’sinde kızlarda regl yani adet kanaması genelde 9 ila 12 yaşları arasında başlamaktadır. 9 yaşından önce adet gören bir kız erken adet görülmesi ile karşı karşıyadır. Kızlarda erken adet yani 9 yaşından önce ki adetlerin nedeni değişebilmektedir. Bazen bu nedensiz bir şekilde gerçekleşir. Yumurtalıklarla ilgili hormon salgılamayla görevli bazı tümörler, alınan bilinçsiz/bilinçli ilaçlar ile ilgili hastalıklar küçük yaşta erken adet görmeye neden olabilmektedir.


Günümüzde 4 ve 5 yaşlarındaki küçük çocuklarda adet kanaması görülebilir ve bu olayın derinliklerine inildiğinde eve bulduğu doğum kontrol haplarını ya da benzer hormon düzenleyici hapları bilinçsizce kullanımından dolayı olduğu anlaşılır. İlaç alınmasına bağlı regl kanamasının pek bir sakıncası yoktur ve kendi kendine kesilecektir. Ancak bu ve bunun dışında erken adet görmeye neden olan diğer sorunlar önemlidir ve tedavisi gereklidir. Bu açıdan ailenin dikkatli olması gerekmektedir.


 


ADET KAÇ YAŞINA KADAR BAŞLAMALIDIR?


Günümüz Türkiye’sinde regl kanaması en geç 14 yaşında başlamalıdır. Regl dışında tüylenme, göğüslerde büyüme tarzında diğer ergenlik belirtileri başlamış ise regl kanaması için 16-17 yaşına kadar beklenebilir. Eğer bu belirtilen yaşlara kadar adet kanaması yani regl başlamamış ise derhal alanında uzman bir doktora başvurulmalı ve gereken tedavilere başlanmalıdır. Unutmayın ki bu konu es geçilecek bir konu değildir. Bu yaşlara kadar hiç adet olmama durumuna primer amenore denmektedir.


Regl kanamasının başladığı dönemlerde yani ergenlik dönemi olarak bilinen dönemde kanamaların düzensiz olması gayet normal olarak bilinmektedir. Hatta ve hatta gecikmeler 3-5 aya çıkabilmektedir. Bu durum gerçekleştiğinde ilaç tedavisi yerine beklemek tercih edilmelidir. Çünkü bir süre sonra ergen kızda adetler düzene girmektedir. Ayrıca ufak bir bilgi; kızların ilk adetlerinin adına menarş denmektedir.


Eğer ilk adet 9 yaşından önce görülürse erken menarş olarak bilinmektedir. Bu olayın altında yatan hormonal bir bozukluk olabilir. Bu nedenle alanında uzman bir doktora muayene olmayı ihmal etmeyiniz. Erken menerş boy kısalığına sebep olabileceğinden tedavisi gerekli ve önemlidir.





Kızlar kaç yaşında adet görmeye olmaya başlar - başlamalıdır

14 Ağustos 2014 Perşembe

Yıpranmış Ciltleri Düzelten Vichy İdealia Life Serum

Cildinizin bebek cildi mükemmelliğinde olmasını istiyorsanız bunu Vichy idealia life serum ile elde edebilirsiniz. Tüm cilt tiplerine uygun olan serum, cilt kalitesini arttırır, yoğun yaşam temposunda yıpranan, lekelenen ciltler için onarıcı etkilere sahiptir. Vichy idealia life serum cilt dokusunu tazeler, cilt tonunu eşitler ve cilde dinlenmiş bir görünüm kazandırır. Genişleyen gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. 11 yıllık çalışma sonucunda geliştirilen ürün içerisinde bulunan aktif bileşenler ile cildin yıpranmasına karşı cildi güçlendirir. Yaşam koşullarının cilde olumsuz etkilerine karşı güçlenmesine yardımcı olan Vichy idealia life serum güneş ışınlarına, hava kirliliği ve stresten kaynaklanan cilt yıpranmalarını onarır, cildin direncini arttırır. Dermatolojik testlerden geçen ürün hassas ciltlerin kullanımına uygundur. Parebensiz, ultra hafif dokusu ile cildin ihtiyaçlarına ve gülük bakımına cevap verebilen bu ürün ilk yaşlılık belirtileri görüldüğü andan itibaren kullanılarak cildin gençliğini koruması ve var olan hasarların onarılmasıyla da cilde yeniden gençlik katmaya yardımcı olur. Estetik kaygılar taşıyorsanız, yüzünüzde kırışıklıklar oluşmaya başlamış ve cilt canlılığını kaybetmiş ise Vichy idealia life serum kullanmalısınız. Daha dinamik ve genç görünmenin tek adresi üstün ve patentli formülü tercih etmelisiniz. Ayrıca Vichy markasının diğer ürünlerine de http://www.dermokozmetik.com/vichy-urunleri buradan ulaşabilirsiniz.


Yaşlılık belirtileri arasında ilk farkedilen alın ve göz çevresi kırışıklıklarıdır. Bu kırışıklıklar genelde 30′lu yaşlarda ortaya çıkarken kırklı yaşlardan itibaren göz kapakları sarkmaya ve göz altlarında torbalar oluşmaya başlar. Vichy idealia life serum yüz cildindeki kırışıklık oluşumunu engeller, var olan kırışıklıkların açılmasına yardımcı olur. Yüzün üçte birini oluşturan alın, göz çevresi cildi ile üst ve alt göz kapakları hassas cilt yapısına sahiptir. Zamanında gerekli bakım yapılmadığı takdirde ise kırışıklıklar gün geçtikçe derinleşir. Vichy idealia life serum alın, yanak ve mimik kırışıklıklarına karşı güçlü etkiye sahip bir üründür. Göz çevresi için ise Vichy göz bakım kremleri ve serumları kullanarak yüzünüzün geneline ihtiyacı olan bakımı sağlayabilirsiniz. Genelde cildin yaşlanma hızı genetik miras olarak görülür. Fakat yaşlanma hızına genlerin etkisinin olduğu kadar dış etkenlerinde etkisi oldukça fazladır. Cildin yaşlanması organlara nazaran daha farklıdır. Cilt içten ve dıştan yaşlanır. Vücuttaki en büyük organ olan cildin en büyük farkı dış etkenlere maruz kalmasıdır. Diğer organlardan farklı olarak cilt ısıdan, nemden, kuru havadan etkilenir. Bu nedenle cildimiz içeriden ve dışarıdan yaşlanmaktadır. Vichy idealia life serum bu yaşlanmaya karşı savaşır. Cilde derinlemesine işleyerek cildi içeriden ve dışarıdan nemlendirir, besler.


Çevresel etkilerin ciltte oluşturduğu yıpranmanın öneminin bilinmesi ve cildin yaşlanmasını engelleyen cilt için gereken onarıcı tüm özelliklere sahiptir. Güneş ışınları, sigara kullanımı vücutta bulunan antioksidan kapasitesinin artmasını engeller. Bu durumda cilt yaşlanmaya başlar. Vichy idealia life serum düzenli kullanıldığı takdirde, güneşin ve sigaranın ciltte yarattığı hasarı kapatır. Cilde en hızlı etki eden ve yaşlanmasına neden olan en önemli faktör güneştir. Güneş ışınları cilt hücrelerinin en büyük düşmanıdır. Güneş ışınları cilt hücrelerinde ve DNA’larında zararlar oluştururken, öncelikle cilt problemlerine uzun vadede ise cilt kanseri gibi hastalıklara neden olur. Vichy güneş koruyucu ürünlerini kullanırken, güneşin yarattığı yıpranmaların önüne geçmek ve iyileştirmek için Vichy idealia life serum kullanmalısınız. Yaşlanma belirtilerinin ilk izleri görülmeye başladığı andan itibaren düzenli olarak  kullanılması ciltte gözle görünür iyileşme ve gençleşme sağlamaktadır. Serum kullanılmaya başlandığında kısa sürede ciltte topalanma ve kırışıklık görünümünde ciddi oranda azalma görülmektedir.





Yıpranmış Ciltleri Düzelten Vichy İdealia Life Serum

Gebelikte Denize, Havuza ve Kaplıcaya girmek

Daha önce ki yazılarımızda yaz aylarında anne adaylarının yüzmesinde bir sakınca olmadığını söylemiştik. Gebelikte denize girmek isteyen bayanların bilmesi gereken diğer püf noktaları ve sakıncalarını, nelerden kaçınmanız gerektiğini bu yazımızda sizlere aktaracağız.


Gebelikte denize girmek sakıncalı mı diye düşünen bayanlara kısa olarak, sakıncalı olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü suyun kaldırma gücüyle beraber vücuda binen yük bir hayli azaldığından hamile kadın rahatlar. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta girilen suyun temiz olmasından emin olmaktır. Eğer havuza girilecekse suyun temizliğinden emin olmalısınız. Şüpheli durumalarda kesinlikle herkese açık havuzlara gebe kadınların girmesi önerilmemektedir.


Konu suyun temizliği ise deniz her alanda havuzdan daha güvenilir bir seçenektir. Fakat deniz suyuna kanalizasyon suyu karıştıysa bu olay bir hayli ciddi sonuçlar doğurabilir.


Denize girmek için kıyı seçerken temizliğinden emin olduğunuz bir kıyı seçmeniz hem sizin, hemde bebeğinizin tehlike altında olmaması açısından önemlidir.


Hamile kadınların denize girmesinde bir sakınca olmadığını hatta daha iyi bir eylem olduğunu belirttik. Gebe kadınlar denize girerken günün sıcak olmayan saatlerini seçmeleri gerekiyor. Sabahın erken saatleri denize girmek için uygun bir saattir.


Hamile kadın denizden çıktığında ıslak vücudu ile gezmemeli ve hemen kurulanmalıdır. Denizden çıktından sonra en kısa sürede ılık bir duş alması faydalı olacaktır.


Bronzlaşmak için güneşin altında haddinden fazla kalmak yanlış bir harekettir. Uzun süreli aşırı sıcakta durmak düşük riski yaratabilir. Ayrıca bu durumu yaşayan hamile kadınlar sıcak çarpmasına sebebiyet veren unsurları engellememiş olurlar. Günün en sıcak saatlerinde hamile kadınlar denize girmemelilerdir. Bu saatlerde bol sıvı tüketip ve istirahat etmeleri gerekmektedir.





Gebelikte Denize, Havuza ve Kaplıcaya girmek

12 Ağustos 2014 Salı

Bebeklerde isilik Nasıl geçer, Ne iyi gelir Kremi ve tedavisi

Sıkça rastlanan bebeklerde isilik probleminin tıbbi dili miliaria’dır. Sıcak yaz aylarında ortaya çıkar. Ve genellikle yüz bölgesinde görülmektedir. Basit ve önemsiz bir sorun olarak görünse de bebeklerde isilik sorunu anneleri ve bebekleri olumsuz etkilemektedir.


Bebeğinizin cildi siz yetişkilerin cildinden farklı özellikle taşımaktadır. Bebeklerin cildi ilk aylarda çok hassastır. Bebeklerin ciltleri ince ve az yağlıdır. Ciltlerinde ki ter bezi kanalları, isilik ya da sıcak döküntülere neden olarak tıkanabileceği bilinmektedir. Bebeğin terinin deri altında kalması ile oluşan isilik ve döküntüler sıcak havalarda artmaktadır. Düzenli ve özenli bakım ile birkaç günde geçebilen bu rahatsızlık bulaşıcı özellik taşımamaktadır.


İsilikler genelde bebeğin yüzünde, alnında, yanaklarda ve gözkapaklarında oluşabilmektedir. Bazı durumlarda bebeğinizin burnunda dahi oluşur. Bebeğinizin vücudunun kıvrım bölgelerinde de isilik görmeniz muhtemeldir.


Kızarık ya da kabarcıklardan okuşan bebek isiliği birkaç gün de sürebilir, haftalarca da sürebilir.


BEBEKLERDE İSİLİK GEÇİRMEK


Bebek cildi üstte de belirttiğimiz üzere çok hassastır. Ve sürekli kontrol altında tutulmalıdır. İsilikler bebeğinizin cildini yakarak onu rahatsız edecektir. Bebeğiniz bu bölgeleri kaşırsa enfeksiyon riskini arttırmış olur. Bundan dolayı bu tarz bebek isilikleri gördüğünüz anda bebeğinizin cildini daha fazla olumsuz etkilememesi için gerekli önlemleri almalısınız.


Evde alabileceğiniz birkaç önlem;


- Bebeğinizde kullandığınız bakım ürünlerinin pH değerlerinin nötr olduğuna dikkat edin.

- Bebeğinizde kullandığınız kozmetik ürünlerin kokusuz, alkolsüz ve renksiz olmalarına dikkat edin.

- Bebeğinizi yıkarken yumuşak formüllü sabun ve şampuan kullanın.

- Bebeğinizin uyuduğu yerin pamuklu kumaşlardan oluşmasını sağlayın.

- Bebeğinizi gereğinden fazla giydirmeyin.

- Bebeğinizi aşırı sıcak ortamdan ve direk güneş ışığından uzak tutun.

- Bebeğinizin bezini sık sık değiştirin.

- Bebeğinizin bedenini terli bırakmayın.

- Bebeğinize giydirdiğiniz giysilerin pamuklu ve ince olmasına özen gösterin.

- Bebeğinizin vücudunu saran dar giysiler yerine vücudunu sarmayan bol giysiler tercih edin.

- Sıcak yaz aylarında bebeğinizi her gün ya da gün aşırı mutlaka yıkamalısınız.


İsilik tanısı sadece uzman doktor muayenesi ile konmaktadır. Bebeğiniz hafif bir rahatsızlık geçiriyor ise herhangi bir ciddi tedavi gerektirmek, bebeğinizi serin tutarak, düzenli banyo yaptırarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.





Bebeklerde isilik Nasıl geçer, Ne iyi gelir Kremi ve tedavisi

11 Ağustos 2014 Pazartesi

Bebeklerde Göbek Fıtığı Belirtileri Nasıl geçer, Ağrı yapar mı

Bebeklerde ki göbek fıtığının tıbbi adı umblikal herni olarak bilinmektedir. Fıtık hem bebeklerde hem de yetişkin bireylerde görülebilmektedir.


Karın içi basıncını arttıran ters hareketler buna sebep olmaktadır. Bunlar çok ağır kaldırmak, ıkınmak, öksürme ve kabızlık benzeri durumlardır. Oluşan göbek fıtığının üzerine bastırıldığında kolaylıkla göbeğin içine girebilmektedir.


Doğumdan sonra göbek halkasının tam kapanmaması sonucu bebeklerde göbek fıtığı oluşmaktadır. Yetişkin bireylerde ise o dokunun yeterince güçlü olmaması durumunda ortaya çıkmaktadır. Göbek fıtığı dişi kişilerinde daha fazla görünmektedir.


Yetişkin bireylerde ortaya çıkan göbek fıtığının bebeklerde ki gibi kendi kendine kolayca iyileşmesi söz konusu bile değildir. Bu durumun tam tersine göbek fıtığı büyüyebilir de. Böyle durumlar ile karşı kalmak istemeyen yetişkinler gereken önlemleri alma konusunda geç kalmamalıdır.


Üstte de belirttiğimiz üzere göbek fıtığı bebeklerde kendi kendine geçer. Ancak yetişkinlerde bu durum çok farklıdır ve vakadan vakaya değişiklikler gösterebilir. Belirtiler başlayan bireyde karın basıncı artacaktır ve uzun süre oturmak bir çile haline gelecektir.


Bu durum sonrasında tedaviye başlanılmaz ise göbek fıtığı olarak tabir edilen şişkinliğin derisi çürür. Buna nekroz denir.


En tehlikeli durumlardan birisi de şişkinlik içine bağırsak sıkışması durumudur. Bu durum bağırsak tıkanıklığına yol açar. Bireyde kabızlı, kusma ve karın şişkinliği gibi belirtiler meydana gelir. Bu süre uzun bir şekilde devam ederse bağırsak delinmesi gibi ciddi bir sorunu berebaerinde getirebilir.


Uzun vadede bu durumlar uzman bir tıbbi müdehale gerektirebilir. Hayati tehlike taşıyan bu durumun tedavisine başlanması konusunda bireyler ve aileler hiç bir şekilde geç kalma lüksüne sahip değildir.


Göbek fıtığının tedavisi kesinlikle cerrahi müdehaledir. Bu tarz müdehalelerde ki amaç bağırsak delinmesi gibi durumların önüne geçmek ve hastanın bu tarz şikayetlerden kurtulmasıdır.


Fıtık opreasyonu bebeklerde en erken 2 yaşında yapılır. Bebek ve çocuk yaştaki insanlarda fıtık ameliyatı kolaydır. Üstte de belirtildiği üzere yaşı ilerlemiş ve yetişkin bireylerde bu durum büyük sorunları beraberinde getirebilir.





Bebeklerde Göbek Fıtığı Belirtileri Nasıl geçer, Ağrı yapar mı

10 Ağustos 2014 Pazar

Bebeklerde çarpık bacak ve ayak tedavisi

Yeni doğan bir bebeğin bacaklarının çarpık görünmesi olağan bir durumdur. Bu durum bebeğin anne rahminde ki pozisyonundan dolayı oluşmuş olabilir.


Bebeklerde çarpık bacaklılık durumu bebek ayakları üzerinde durmaya başladıkça ve yürümeye başladıkça daha fazla belli olmaktadır. Fakat bu durum fazla endişe edilecek bir durum değildir. Aşamalı olarak düzelecek olan bu durum bebeğin 3. yaşından sonra görülmeyecektir.


Bebeğinizi sırt üstü yatırırsanız bebeklerde çarpık bacak daha da belirlengeleşebilir. Bebeğin diz kapakları dışa dönüktür ve ayak tabanları birbirine bakar. Bebeğiniz kendi kendine ayakta durmaya başladığı zaman ise çarpık bacaklılık artık görülmemeye başlar.


Bebeğiniz dengesini sağlayabilmek için dizlerini içeri bükerek yürümeye çalışabilir. Bu durumda bebeğin duruşu, yürüyüşü size garip görünse de bebek rahat bir biçimde yürüyebilir hatta ufak ufak koşabilir bile.


Bacaklar tam şeklini buluğ çağında almaktadır. Bebek koşmaya çalıştıkça ve koşma eylemini öğrendikçe ayak şekilleri de değişmektedir.


Özetle bebeğinizi büyüdükçe çarpık bacaklılık durumu düzelecektir.


Üstte belirttiğimiz gibi bebeklrde çarpı bacaklılık durumu kendi kendine düzelen ve endişe gerektirmeyen bir durumdur.


Bebeğinizi kemikleri ve dokularu hassas olduğu için bu dönemlerde onu yatırdığınız şekil, yürümesi, alacağı olumsuz darbeler bacak ve ayak şeklini etkileyecektir.



0 views



Bebeklerde çarpık bacak ve ayak tedavisi

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Bebekler için doğru ayakkabı seçimi nasıl olmalı

Ayaklarımız bedenimizin en çok yük taşıyan ve yorulan kısmıdır. Onlara iyi bakmak ve rahatlatmak bizlerin görevilir. Hele de bebeğimizin ayakları ne durumda? Onları rahat ettirebiliyor muyuz? Bebeklerde ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır? Bu makalemizde bu konu başlıklarını ele alıp sizleri bilgilendireceğiz.


Bebeğinizin ayakları yağ dokusundan dolayı zengin ve bu sebeple tombul bir biçimdedir. Bebeğin ayaklarının biçimsiz durması bize bebeğin rahimde rahatsız bir pozisyonda büyüdüğünü ve hatalı olduğunu düşündürecektir. Bu tarz problemleri çoğu kendi kendine düzelmektedir. Ancak bazı durumlarda alçı dahi gerekebilmektedir.


Bebeğinizin ayaklarını etkileyen en büyük etkenlerden biri genetiktir. Ayak şeklini etkileyen diğer önemli faktörlere gelince, bebeğin bacak şekilleri, çarpık bacak durumlarıdır. Bazı kas ve sinir hastalıkları da ayak şekli etkilenebilmektedir. Bu anneye düztaban olarak görünebilir. Bebek ayaklarında ki ufak kemikler bazen birbirleri ile olan bağı tam olarak kuramazlar. Bu durumda ayak çukuru görünmez olmaktadır. Bebeklerde ki ayak gelişimi ortalama 9-10 yaşına kadar devam etmekte olduğu bilinmektedir. Bebeklerin ayak tabanının düz görünmesi 2.5 yaşına kadar normal bir durumdur. Bu durum bebek büyüdükçe azalarak kaybolur. Bebeğinizin ayaklarının rahat etmesi ve düzgün gelişmesini istiyorsanız ayağı sıkıştırmayacak ve ön tarafı geniş ayakkabılar tercih etmelisiniz.


Uzman hekimler tarafından araştırılmış ve onaylanmış hatta ve hatta özel üretilmiş ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Eğer çocuk ayak ağrılarından veya kramplarından şikayet ediyorsa ayaklarını rahatlatacak bazı yöntemler denenebilir. Eğer çocuğunuz parmak uçlarında dururken taban çukuru belli olmuyorsa bu önemli bir durumdur. Ayak kasları kısalmış ve çocuğunuzun ayağını deforme edici yönde ilerleyen bir durum söz konusudur. Bu durumda çocuğunuzun ayaklarının yakın takibe alınması ve gereken tedavi uzman hekim tarafından başlatılması gerekmektedir.


Sonuç olarak dikkat etmeniz gereken noktalar, ayaklarının iç kısmı yere temas eden çocuk, parmak uçlarında dururken taban çukuru belli olmuyo ise hemen bu konuda uzmanlaşmış bir ortapediste başvurmanızın zamanı gelmiş hatta geçiyordur.


Bebekleriniz ve çocuklarınız için doğru ayakkabı seçimi önemli ve atlanmaması gereken bir detay olduğunu unutmayın.



Bebekler için doğru ayakkabı seçimi nasıl olmalı

5 Ağustos 2014 Salı

Bebekler için oto koltuğu tavsiyeleri ve yorumları

Bebeğiniz git gide büyüyor ve artık anne kucağı bebeğinize yeterli gelmiyor. Eğer bir otomobiliniz var ise bebek için oto koltuğu alma vakti gelmiştir. Peki ya bebekler için oto koltuğu seçimi nasıl olacak? Ne tür koltuklar seçmeliyiz?


Bebek koltuğu belirli yaş aralığında ki bebekler için zorunlu hale gelmiştir. Ayrıca bebek koltuğu bebeğinizin araç içinde ki güvenliğini en üst düzeye çıkarmaktadır. Ayrıca trafiği sorun olan şehirlerde misal İstanbul gibi bir şehirde yaşıyor iseniz bebeğinizin hayati sağlığı için bu koltuklardan bulundurmalısınız.


Anneler ve babalar bebeklerinin güvenliğini riske atmak istemezler. Bu yüzden bebekler için oto koltuğu seçiminde anne ve babalar titiz bir şekilde davranmaktadır. Bu tarz ürünler çok fazla marka bulunmakta ve en iyisini seçmek için detaylı bir araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu makalemizde ise bebekler için oto koltuğu seçiminde nelere dikkat edeceğinizi ve güvenli bebek oto koltukları almak için hangi unsurmları dikkate alacağınızdan bahsedeceğiz. Bu bilgileri kullanarak seçim yapmanız bebeğiniz açısından güvenli ve faydalı olacaktır.


Bebek koltuğunda bulunan özellikleri her zaman bir arada bulmak mümkün değildir. Örnek vermek gerekir ise bir markada güvenlik daha ön planda iken diğer markada rahatlık ve komfor ön planda tutulmaktadır. Markaların içinde bulunduğu bu durumdan ötürü anne babaların aklı karışmaktadır. Sizlere önerimiz önce güvenliktir.


Anne babalar bebekleri için koltuk seçerken en güvenilir markayı seçmelerini önerdik. Bu koltuk seçimi çoğu zaman anne babanın günlerini hatta haftalarını alıyor. En çok dikkat edilmesi gereken nokta ise çocuğun içinde bulunduğu yaştır.


Bebelikten başlayarak büyüyene ve bir birey olana dek kullanacağınız koltuk türünün önemi vardır.


Yukarda da belirttiğimiz üzere herşeyden önce bebeğinizin güvenliği önemlidir. Konfor her zaman ikinci planda olmalıdır. Eğer bebeğiniz için koltuk seçiminde zorlandıysanız arama motorlarında çeşitli aramalar yaparak diğer müşterilerin ne tarz yorumlar yaptıklarına bakabilirsiniz. Bu size en azından fikir verecektir ve sizi hangi markayı tercih etmeniz konusunda yönlendirecektir.



Bebekler için oto koltuğu tavsiyeleri ve yorumları

4 Ağustos 2014 Pazartesi

Aşırı tükürük salgılanmasının sebepleri ve tedavisi

Bu durumun tıpta geçen ismi hipersalivasyon olarak bilinmektedir. Tükürük bezlerinin çok fazla çalışması sonucu oluşan bir semptomdur. Bu bir hastalık olarak değil de, bir bulgu olarak bilinmektedir. Bu bulgunun oluşma nedeni çoğu zaman parasempatik sisteminin fazla hiperaktivitesi ile ilgilidir.


Parasempatik sistemin çok fazla aktif olarak çalışması insan vücudunda ki salgı bezlerinin çok fazla çalışmasına neden olduğu bilinmektedir. Bulguları taşıyan kişilerde aşırı tükürük salgılanması yani hipersalivasyon, bunun beraberinde fazla burun akıntısı, aşırı fazla terleme, olur olmadık gözyaşı akması, mide asidinde artma görülmekle beraber çeşitli mide şikayetlerini beraberinde getirmektedir.


Bu ya da buna benzer şikayetleri taşıyan kişilerin bir hekime başvurarak tedavi sürecine başlamaları önemlidir. Bu problem gözardı edilmemelidir. Aksi durumda kişilerin sosyal hayatlarında ki konumu ve ruhsal sağlıkları olumsuz şekilde etkilenecektir.


Bu durumun birden fazla sebebi olabilmektedir. Parasempatik sistemi etkileyen bazı ilaçlar olduğu biliniyor. Uzman bir doktor tarafından muayene hastada önce durumun neden kaynaklandığı bulunmaktadır. Durum tamamen araştırılıp kesin sebep belirlendikten sonra tedavi olarak parasempatik sistemini bloke eden ilaçlar hastaya uygulanacaktır.


Kendisinde bu tarz şikayetler bulunan kişiler öncelikle dahiliye hekimi ve ardından kulak burun boğaz hekimi tarafından muayene ediplip kontrollü bir tedaviye başlanması faydalı olacaktır.


Aşırı tükürük salgısına neden olabilecek bazı etkenler vardır. Bunlar tedavi değil, zaman gerektiren nedenlerdir. Ağza yeni yapılmış ve tam olarak yerine oturmamış protezler, boğaz ya da ağızda değişik enfeksiyonlar gelişmesi şeklidne sıralanabilir.


Aşırı tükürük salgısına neden olan nadir sebeplerde vardır. Kuduz, cıva zehirlenmesi, verem, frengi gibi sebepler ise aşırı tükürük salgılanmasının nadir görülen sebeplerindendir.


Ağızda çok fazla tükürük oluşması genelde geçici bir bulgudur ve tedavi gerektirmemektedir. Ağız içinde ki tükürük bezleri günde yaklaşık 1,5 litre tükürük üretimi yaparlar. Tükürük bezlerinin aşırı çalışması sonucunda yutkunmada sorunlar olabilir. Aşırı salgı siyalore durumunu da peşinden getirebildiği görülmüştür.



Aşırı tükürük salgılanmasının sebepleri ve tedavisi