20 Ağustos 2014 Çarşamba

İmplant (Diş) Tedavisi

Estetik Diş Hekimi Arzu Zogun implant hakkında bilgi verdi.


İmplant (Diş) Tedavisi Kimlere Uygulanır?


İmplant diş tedavisi genel olarak diş eksikliği olan ve hareketli protez kullanmada sorun yaşayan tüm hastalara uygulanabilir. Ancak implant dişin uygulanabilmesi içinde hastanın durumunun müsait olması gerekiyor. Yüksek tansiyona sahip olan hastaların, diyabeti olan hastaların, ciddi kemik sorunu yaşana hastaların implant diş kullanmadan önce kesinlikle doktor tavsiyesi alması gerekiyor. Bunların dışında implant diş kullanacak olan hastalarında doktor kontrolünden geçmeleri sağlıklı bir sonucun alınmasına yardımcı olacaktır. Eğer kontrollerde herhangi bir sorun ile karşılaşılmazsa o zaman ölçüm işlemleri yapılarak tedaviye başlanır.


İmplant Diş Nasıl Yapılır?


İmplant (diş) iki farklı şekilde uygulanır. Tekli ve çoklu olarak yapılabilen implant dişler sayesinde ağızdaki tüm sorunlar ortadan kaldırılabilir. Eğer ağızda tek dişiniz ya da birkaç dişiniz eksikse o zaman sadece bu dişlerin yerine implant diş uygulanır. Çok fazla dişiniz eksikse o zaman hareketli yani damağa takılan implant dişler tercih edilir.


İmplant Diş Yan Etkileri Nelerdir?


Her tedavide olduğu gibi implant diş uygulamasının da yan etkileri bulunur. Ancak bu yan etkiler implant diş uygulamasına dikkat etmediğiniz ya da kalitesiz implant dişleri tercih ettiğiniz zamanlarda ortaya çıkar. Bu durumda çene kemiğiniz çok fazla hasar alacağı için çene kemiğinizin direnci düşer ve bu durum çene kemiği kırılmasına kadar gidebilir. Bu nedenle doktor tavsiyesine uymalı ve kaliteli implant dişleri tercih etmelisiniz.


Kaynak : http://www.dentaluna.com/implant-nedir-nasil-uygulanir





İmplant (Diş) Tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder