11 Temmuz 2013 Perşembe

Bebekler için Sebze Meyve Patates Pürenin Önemi ve Ek Besinler

Bebeğiniz için her zaman en iyisi olsun istersiniz. Giyiminden odasına beslenmesinden eğlencesine kadar pek çok noktada her şeyin kusursuz olmasını istersiniz. Bunlar için elinizden geleni yaparsınız.


En önemlisi olarak ise tabi ki bebeğinizin beslenmesini görürsünüz. Bebeğinizin özellikle anne sütünün ardından ek gıdalara başladığı aşama sizler için en önemli aşamadır. Bu aşamada onlar için gerekli et süt sebze ve meyveyi en iyi şekilde onlara sunmalısınız.


Sebze yemekleri büyükler için olduğu kadar bebekler içinde çok lezzetli sayılmayabilir. Zaten bu dönemde anne sütüne alışkın olan bebek ek gıdaları diliyle iterek yemek istemeyecektir. Bunun önüne geçmek ve gereli sebzeyi yedirmek için püre yapmayı deneyebilirsiniz.


Bebekler için püre tarifi baktığımız hem meyve hem de sebzelerle yapılmış yüzlerce püre tarifini bulabiliriz. Bu şekilde bebeğinizin sebze ihtiyacını onun istediği biçimde karşılamış olursunuz.


Anne baba olma duygusu hayatımız boyunca yaşayacağımız en farklı duygudur. Hayatın onun etrafında döndüğü yeni bir varlık hayatımıza girmiş demektir.


Atacağımız tüm adımlarda onun sağlığı ve mutluluğu için hareket ederiz. Bir anne için bebeğinin en önemli ihtiyacı beslenmedir.


6 ay boyunca anne sütü ile beslenen bebeği 7. aydan itibaren artık ek besinler yemeye başlayacaktır.


Hangi besini vermeli hangi şekilde ve ne kadar yedirmeli konusunda büyük endişe yaşayan annelerin en fazla zorlandığı nokta ise sebze yemekleridir.


Sebze yemeklerini bebeklerine sevdirmek için yapacakları bir yemek biçimi ise püredir. Püre bebekler için daha kolay yutulma olanağı sağlamaktadır. Bebekler için püre tarifi konusunda yüzlerce çeşit bulabiliriz.


Bebeğiniz için sebze ve meyvenin önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Bunlar bebeklere yedirmek için ise en uygun yöntem tabi ki püredir. Bebekler için püre tarifi aradığımıza karşımıza çok fazla tarif çıkabilir.


Sebze ya da meyveleri püre yaparak bebeklerimize yedirebiliriz. Bu besinlerden gerekli vitamin ve mineralleri alan bebeğiniz hem daha sağlıklı hem de çok daha mutlu olacaktır.


Siz de bebeğinizin mutlu ve huzurlu olması için bu noktalara mutlaka dikkat etmelisiniz.



Bebekler için Sebze Meyve Patates Pürenin Önemi ve Ek Besinler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder